sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Riisimureketta

2 kup. riisiryynejä
4 kup. vettä
1 ruokal. voita

- sulata voi malmipadassa, kaada vesi sekaan ja anna sen kiehahtaa. Pane sitten veteen hyvin huuhdotut riisiryynit, peitä kannella ja anna ryynien hautua 1 tunti. 1 dsl raastettua juustoa 150 gr ranskanleipää 2 dsl raastettua keitettyä perunaa 2 munaa 1 ruokal. voita 3-6 sipulia

Kiehauta sipulit, hakkaa ne hienoiksi ja ruskeuta voissa paistinpannussa. Lisää noin ½ litraa kuumaa vettä ja anna kiehua 10 min. kannen alla. Siivilöi sipulin liemi ja liota ranskanleipä siinä. Sekoita riisiryynit ranskanleipään ja jauha seos lihamyllyssä.

Lisää muut aineet, muna viimeksi; hiero kaikki notkeaksi taikinaksi ja muodosta pitkulainen pötky. Ruskeuta voi tai palmiini pannussa ja paista mureketta siinä noin ½ tuntia. Valele sitä usein pannussa olevalla rasvalla. Sekoita kastikkeeseen kasvislientä ja perunavettä ja suurusta jauhoilla ja kermalla.

Tarjoa mureke kuumana tämän kastikkeen tahi sulatun voin ja palmiinin kanssa.

1 kommentti:

 1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista