2 kup. riisiryynejä
4 kup. vettä
1 ruokal. voita
- sulata voi malmipadassa, kaada vesi sekaan ja anna sen kiehahtaa. Pane sitten veteen hyvin huuhdotut riisiryynit, peitä kannella ja anna ryynien hautua 1 tunti.
1 dsl raastettua juustoa
150 gr ranskanleipää
2 dsl raastettua keitettyä perunaa
2 munaa
1 ruokal. voita
3-6 sipulia
Kiehauta sipulit, hakkaa ne hienoiksi ja ruskeuta voissa paistinpannussa. Lisää noin ½ litraa kuumaa vettä ja anna kiehua 10 min. kannen alla. Siivilöi sipulin liemi ja liota ranskanleipä siinä. Sekoita riisiryynit ranskanleipään ja jauha seos lihamyllyssä.
Lisää muut aineet, muna viimeksi; hiero kaikki notkeaksi taikinaksi ja muodosta pitkulainen pötky. Ruskeuta voi tai palmiini pannussa ja paista mureketta siinä noin ½ tuntia. Valele sitä usein pannussa olevalla rasvalla. Sekoita kastikkeeseen kasvislientä ja perunavettä ja suurusta jauhoilla ja kermalla.
Tarjoa mureke kuumana tämän kastikkeen tahi sulatun voin ja palmiinin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti