sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Riisimureketta

2 kup. riisiryynejä
4 kup. vettä
1 ruokal. voita

- sulata voi malmipadassa, kaada vesi sekaan ja anna sen kiehahtaa. Pane sitten veteen hyvin huuhdotut riisiryynit, peitä kannella ja anna ryynien hautua 1 tunti. 1 dsl raastettua juustoa 150 gr ranskanleipää 2 dsl raastettua keitettyä perunaa 2 munaa 1 ruokal. voita 3-6 sipulia

Kiehauta sipulit, hakkaa ne hienoiksi ja ruskeuta voissa paistinpannussa. Lisää noin ½ litraa kuumaa vettä ja anna kiehua 10 min. kannen alla. Siivilöi sipulin liemi ja liota ranskanleipä siinä. Sekoita riisiryynit ranskanleipään ja jauha seos lihamyllyssä.

Lisää muut aineet, muna viimeksi; hiero kaikki notkeaksi taikinaksi ja muodosta pitkulainen pötky. Ruskeuta voi tai palmiini pannussa ja paista mureketta siinä noin ½ tuntia. Valele sitä usein pannussa olevalla rasvalla. Sekoita kastikkeeseen kasvislientä ja perunavettä ja suurusta jauhoilla ja kermalla.

Tarjoa mureke kuumana tämän kastikkeen tahi sulatun voin ja palmiinin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti