tiistai 19. marraskuuta 2013

Valkeista pavuista tehtyjä kyljyksiä

3 kup. valkeita papuja
2 dsl. korppujauhoja
100 gr voita tai palmiinia
1 muna
1-2 sipulia
1 ruokal. suolaa


Huuhdo pavut ja pane ne likoamaan edellisenä iltana. Keitä ne sitten pehmeiksi, siivilöi vesi pois ja jauha ne sekä kiehautettu sipuli lihamyllyssä.

Hämmennä seokseen korppujauhot, sulatettu ja vaahdoksi hierottu palmiini, suola ja muna. Muodosta pyöreitä, litteitä kakkuja, voitele ne hiukan munalla, sirota niiden päälle korppu- tai vehnäjauhoja ja paista ne molemmin puolin voissa tai palmiinissa vaaleanruskeiksi.

Laita kastike papuliemestä, jauhoista ja kermasta tai tarjoa kyljykset voisulan tai jonkun vihannesmuhennoksen, esim. kukkakaalimuhennoksen kanssa.

Korppujauhojen puutteessa voi käyttää mannaryynejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti