lauantai 16. marraskuuta 2013

Hailipaistos

400 gr haileja (silakoita)
3 kup. maitoa
600 gr perunoita
½-1 sipuli
1 muna
1/8 teel. hienonnettua valkopippuria

Pese, kuori ja huuhdo hyvästi perunat ja leikkele ne hienoiksi viipaleiksi. Huuhdo kalat ja ota pois ruodot. Voitele vuoka voilla tahi rasvalla. Lado rivi perunaviipaleita pohjalle, niiden päälle kerros kaloja, ja, jos ne ovat tuimia, sirota vähän suolaa sekä pippuria ja hienoiksi levyiksi leikeltyä sipulia.

Lado sitte taas kerros perunoita ja kaloja kuten äsken ja viimeksi vuokaan perunoita. Vispilöitse muna hyvästi, sekoita se maitoon ja kaada seos vuokaan perunoiden ja kalojen päälle. Paista sitä sitte sinänsä uunissa 3/4-1 tunti.

Jos varasi myöntävät, pane kaiken päälle muutamia pieniä paloja voita ja rasvaa, niin tulee ruoka sitä maukkaampaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti