maanantai 18. marraskuuta 2013

Keuhkomuhennosta

Vasikan sydän ja keuhkot
3 ruokal. korppujauhoja tai karkeita ruisjauhoja
2 ruokal. voita
Vähän sipulia, valkopippuria ja suolaa
2 kup. maitoa tahi lihalientä
1 ruokal. etikkaa

Kiehauta keuhkoja ja sydäntä noin ½-1 tunti ja hakkaa ne hienoksi. Hakkaa myös sipuli hienoksi ja paista voissa ruskeaksi. Pane liha siihen ja hämmennä sekaan pippurit, suola ja korppujauhot ja anna kaiken hiukan ruskeutua.

Kaada sekaan maito tai lihaliemi. Kun tämä keuhkomuhennos sitte on kiehahtanut, sekoita siihen etikka. Vie muhennos kuumana pöytään aamiaiseksi kokonaisina keitettyjen perunojen kanssa.

Hapankerma antaa muhennokselle hyvän maun. Sydämen voi myöskin leikata viipaleiksi, jotka kastetaan munassa ja korppujauhoissa, paistetaan voissa ja asetetaan vadille keuhkomuhennoksen ympäri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti