tiistai 9. joulukuuta 2014

Emma-tädin piparkakkuja

2 dl siirappia
1 ruokal. sokerijauhoa
4 ruokal. kermaa
2 ruokal. sulatettua voita
1 teel. puhdist. soodaa
1 muna
1 teel. kanelia
1 teel. kardemummaa
3 pomeranssin kuorta
Vehnäjauhoja


Keitä pomeranssin kuoret, leikkaa pois valkoinen sisäkuori ja leikkele päällyskuori hyvin hienoiksin kuutioiksi. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi, pane sekaan siirappi, kerma, voi ja mausteet.

Sekota soodaan vähän jauhoja ja pane se kakkuseokseen ynnä niin paljon jauhoja, että taikina tulee kohtuullisen sakeaksi.

Ajele nyt taikina leivinpöydällä jotenkin hienoksi ja ota siitä muotilla tai lasilla pieniä kakkuja. Paista niitä voidellulla pellillä uunissa. 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti